Flytta till malta – att skaffa boende

flytta till maltaAtt flytta till Malta kan kännas lite skrämmande för den som aldrig gjort något sådant förut. Man vet inte hur man ska gå tillväga, och att flytta till Malta, eller utomlands alls, kan verka svårt.

Först och främst måste man tänka på att när man ska flytta till Malta, och bo där en längre period, kommer hotell vara alldeles för dyrt. Då vill man helst ha en lägenhet. Detta innebär att man måste hitta en mäklare, och dessa får betalt i provision beroende på hur mycket de kan hyra ut lägenheten för. Att flytta till Malta innebär alltså att man kan ställa vissa krav, och även pruta.

Därför kan det vara en idé att skriva en lista på saker man skulle vilja ha i sin lägenhet. Dessa grejerna kan man sedan använda antingen som argument för en eventuell prutning av priset, eller så kanske mäklaren rentav kan installera till exempel en diskmaskin eller liknande.

En annan sak som gäller om man ska flytta till Malta är att vid första hyran kommer man betala lika mycket som för 2,5 hyror. Detta då man betalar hyran, en kommission på halva hyran till mäklaren och sedan en deposition på hela hyran igen till lägenhetsägaren.

Att hitta en mäklare är dock en bra idé, för då har man ett skydd man inte har om man går direkt genom hyresvärden.