Pärlplattor i skåpet

pärlplattorNog har väl alla en hög pärlplattor i skåpet? Antingen från när du själv var liten, eller från när dina barn var små. Har du tänkt på hur de har utvecklats sedan dess? Egentligen har väl inte så mycket hänt med våra alltid lika älskade pärlplattor, förutom materialet och storleken på pärlorna man kan använda till dom. Men när man står i affären och tittar på pärlplattor så känns det ändå som att de har förändrats ganska mycket.

De är inte lika lätta att ha sönder längre, piggarna sitter kvar, trotts att man måste bända bort pärlorna ibland. Alla som hade pärlplattor på 90-talet vet att detta inte var fallet på den tiden. De gick konstant sönder och man fick till slut stora hål i sina pärlplattor som inte var så lätta att fylla igen. Men sitter man med trasiga pärlplattor framför sig så hittar man en väg.

För små barn finns ju även pärlplattor i olika färger för att göra det roligare för dom att sitta med det, eller för att hålla reda på vems syskon som har vilka pärlplattor. Ifall du har tre döttrar så vet du